Granola

Gepubliceerd op 8 juni 2025 om 08:22

Behalve dat zelfgemaakte Granola natuurlijk veel lekkerder is dan uit de winkel, is het ook nog super simpel om zelf te maken!  Je kunt zelf kiezen en variëren in de noten en zaden die je toevoegt. Ik gebruik meestal pecannoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, geraspte kokos en een beetje gemengde noten mix. Dat laatste vooral omdat ik dat gewoon nog had liggen en ook maar eens op moest.

Als je de granola in een goed afgesloten pot bewaard blijft het lekker knapperig en kun je het gerust even bewaren!

 

Benodigheden:

Pan

Bakplaat

Oven

Bakpapier

 

Recept:

4 eetlepels kokos olie

600 gram noten en zaden (naar keuze)

5 eetlepels honing

300 gram haver

snuf zout

 

 

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden

- Smelt de kokos olie op laag vuur. Als deze gesmolten is kun je de honing toevoegen. Dit mengt niet zo goed samen maar zo is de honing makkelijker door de rest van de ingrediënten te mengen. Voeg ook het zout toe.

- Meng de noten en zaden met de haver. Als dit goed door elkaar zit kun je de kokosolie/honing toevoegen.

- Wanneer dit goed gemengd is kun je dit op je met bakpapier bekleden bakplaat verdelen.
 Let op: Verdeel de granola zo gelijkmatig mogelijk over je plaat, en druk deze niet aan!

- Schuif de plaat voor 10-15 minuten in de oven. Roer je granola op de plaat even door en laat het nog een keer ongeveer 10 minuten bakken tot het een mooie goudbruine kleur krijgt en droog aanvoelt.

 

 Als de granola helemaal is afgekoeld kun je deze het beste in een luchtdichte pot bewaren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.