Cupcakes

Gepubliceerd op 17 november 2023 om 13:05

Wie houdt er nou niet van cupcakes? Behalve dat ze er uit zien om op te vreten, zijn die variaties eeeeeeeeindeloos.
Als ik eenmaal de smaak van het cupcakes bakken weer te pakken heb, kan ik ook nooit maar 1 vorm (12stuks) bakken. Dan trek ik alles uit de kast. Verschillende cakes, toppings en decoratie. Geweldig toch?

Dit is een easy peasy never fail recept. Voor de topping gebruik ik hier een botercreme, maar zoals ik al zei, je kunt dus echt eindeloos variëren. Chocolade, monchou, meringue (bijna) ALLES kan.

Ingredienten:

125 gr bloem

125 gr suiker

125 gr boter

7  gr bakpoeder

1/4 tl bakingsoda

2 eieren

1,5 eetl melk

 

Botercreme:

200 gr boter

450 gr poedersuiker

2 eetl melk

 

Eventueel: Jam en vers fruit.

 

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 170 graden.

- Doe alle ingredienten behalve de melk in de kom. Zet de mixer kort op de laagste stand totdat alle losse bloem opgenomen is. Dit om te voorkomen dat je een bloem explosie in je gezicht en keuken krijgt. Mix alles op de hoogste stand voor ongeveer 1 minuut.

- Voeg de melk toe en mix voor ongeveer een halve minuut op middelhoge snelheid.

- Schep het beslag met 2 eetlepels of een ijslepel als je die hebt in de cupcake papiertjes.

- Bak de cupcakes gaar in 24 min. (Elke oven is anders. Misschien hebben ze bij jou meer of minder tijd nodig.)

 

Je kunt de cupcakes het beste in de vorm laten afkoelen. Zo blijft het papiertje het mooist om het cakeje zitten.
Terwijl de cupcakes afkoelen kun je alvast de botercreme maken.

- Zorg altijd dat de boter op kamertemperatuur is en dus lekker zacht. Klop de boter luchtig.

- Voeg de poeder suiker toe aan de boter en klop deze in 3 minuten op.

- Voeg als laatste de melk toe.

Als je botercreme mooi glad is is deze klaar. Als je cupcakes goed zijn afgekoeld kun je ze opspuiten en decoreren!
Je kunt voordat je de cupcakes opspuit met de achterkant van een pollepel een gaatje in de cake prikken. Let op! Prik niet helemaal tot onderin!! Hierin kun je een beetje jam spuiten. Als je de topping op gespoten hebt kun je het afmaken met een beetje vers fruit welke overeen komt met de jam.

 

Met smaak!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Josienbdv
een jaar geleden

Ik heb dit recept met mijn nichtje van 9 gemaakt, we konden het allebei goed volgen en het eindresultaat was superlekker! ❤️

Elja van der Star
6 maanden geleden

Anne
Wilde je zeggen dat je prachtige dingen maakt.
Water loopt me de mond uit.
Ga je granola uit proberen.
Dank je. Liefs